Med enveisbillett til Kalmar

Å skulle forlate alt man hadde gledet seg så lenge til å ha og oppleve er kanskje det vanskeligste jeg har gjort noen gang. For første gang skulle jeg hoppe inn i et nytt kapittel jeg ikke hadde valgt fordi jeg hadde lyst, men fordi det var det smarte å gjøre. Og for første gang skulle jeg gjøre det helt, mutters alene. Det verste var kanskje å skulle reise så langt bort igjen- nå som jeg endelig hadde kommet hjem igjen etter tre år i utlandet. Så langt bort fra alle jeg ikke hadde hatt nærmere enn en sju timers reise de siste årene. 

Men selv om magefølelsen kanskje ikke var helt med på valget om å flytte, igjen, var vettet fortsatt i behold. For selv hvor mye man kan grue seg til noe blir det som regel aldri så ille man først hadde trodd. 

Med gode kollegaer, gode venner og gode rutiner kommer man inn i en hverdag uansett hvor man er. Så får man heller tenke på hvor mye man kommer til å vokse istedenfor å bruke energi på å savne. Savne folk. Savne steder. Savne det livet man en gang hadde eller trodde man skulle få. 

Og som alle vet, blir det for ille er det slettes ingen skam å snu og reise hjem.